Ekstradjevičansko maslinovo ulje Pilato osvježenje je za nepce


Na obroncima u okolici Vižinade, osim vinove loze, obitelj Pilato već dugi niz godina njeguje i tradiciju uzgoja masline i proizvodnje domaćeg maslinovog ulja visoke kakvoće. Plodno istarsko tlo, gotovo idealni klimatski uvjeti i optimalna količina sunčanih sati u godini u kombinaciji s dugogodišnjim obiteljskim iskustvom te ljubavi prema prirodi i stablu masline omogućuje nam uzgoj i berbu plodova masline visoke kvalitete koje potom prešamo mehaničkim postupkom na niskim temperaturama kako bismo dobili ekstradjevičansko maslinovo ulje iznimne čistoće. .

Saznaj više

 

Malvazija Istarska Pilato – dodir i svježina proljeća bez obzira na doba godine


Malvazija Istarska jedna je od najvećih uzdanica kada su u pitanju autohtone domaće sorte, a svojim specifičnim karakteristikama vrlo lako se probija na zahtjevno vinsko tržište. Gotovo da nema vinarije i vinara u Istri koji barem dio svojih vinograda posvećuju ovoj sorti, a ovdje u obiteljskoj vinariji Pilato Malvaziji Istarskoj posvećujemo osobitu pažnju kako bismo u konačnici vinoljupcima mogli ponuditi besprijekornu kvalitetu i zadovoljstvo u svakom gutljaju.

Saznaj više

 

Muškat Bijeli Pilato – plemenite muškatne arome koje svakim gutljajem iznova razbuđuju osjetila


Muškat Bijeli ubraja se među stare sorte istočnog Sredozemlja, a kako sam naziv sugerira, izrazito je cijenjen upravo zbog istaknutih i plemenitih muškatnih aroma koju ovo vino pruža. Riječ je o vrlo izbalansiranom i harmoničnom vinu s ugodnim omjerom alkohola i kiselina, koje se prema običaju odlično slaže s raznim slasticama i desertima pružajući tako cjelokupnom doživljaju uživanja u hrani onaj finalni dodir kakvoće.

Saznaj više

 

OPG Pilato -strast prema vinu koju gotovo da možete osjetiti na nepcu


Obitelj Pilato s proizvodnjom vina krenula je još davne 1934. godine kada su u selu Lašići udareni prvi temelji ove vinske kuće, a do danas se ta obiteljska tradicija uspješno prenosila s koljena na koljeno. Isprva skromna vinarija, danas je opremljena vrhunskom opremom koju prate moderne tehnologije, a sve to u kombinaciji s bogatim vinarskim i vinogradarskim iskustvom omogućuje proizvodnju vina visoke kvalitete.

Saznaj više

 

Teran Pilato – kvalitetno vino autohtone istarske sorte koje će vas osvojiti već prvim gutljajem


Prvi spomen terana u istarskim vinogradima seže čak 600 godina unatrag, a do danas se teran uspješno održao kao jedna od najzastupljenijih i najkvalitetnijih domaćih crnih sorti. Istarski teran je posebno, sasvim jedinstveno vino, stoga smo ovdje u vinariji Pilato odlučili posvetiti mu posebnu pažnju i tretman kakav autohtona istarska sorta zapravo zaslužuje, a sve to kako bismo u konačnici zadovoljili znatiželjna nepca brojnih zaljubljenika u dobru vinsku kapljicu.

Saznaj više

 

Savršeno romantično Valentinovo uz Pilato vina


Svatko od nas Valentinovo želi proslaviti u društvu najdraže osobe te za tu prigodu pripremiti poseban ugođaj bilo da se radi o odlasku u restoran ili pripremanju večere u toplini vlastitog doma. Koju god opciju odabrali, kvalitetno vino, svojevrsni simbol strasti i ljubavi, zasigurno će vam pomoći u stvaranju savršeno romantične atmosfere.

Saznaj više

 

O nama


Na zapadnoj obali istarskog poluotoka, u mjestu Lašići, svoje mjesto pod obiljem suncem pronašla je vinarija Pilato s pripadajućim vinogradima, na zemljištu koje se generacijama u obitelji prosljeđivalo s koljena na koljeno. Nekada mala obiteljska vinarija, sada je značajno proširena i suvremeno opremljena kako bi uspješno odgovorila svim aktualnim vinskim trendovima.

Saznaj više

 

Pilato – zadovoljstvo uživanja u vinu koje je teško nadmašiti


Na površini od ukupnih 18 ha rodnih vinograda koji su pod zaštitom kontroliranog porijekla, već treća generacija obitelji Pilato uzgaja vrhunske sorte vinove loze od čijih se plodova potom proizvode poznate i često nagrađivane etikete – Malvazija Istarska, Chardonnay, Sauvignon, Pinot Bijeli, Teran, Cabernet Sauvignon, Muškat Bijeli te pjenušac limitirane serije, Malvazija Sur Lie.

Saznaj više