OPG Pilato -strast prema vinu koju gotovo da možete osjetiti na nepcu


Obitelj Pilato s proizvodnjom vina krenula je još davne 1934. godine kada su u selu Lašići udareni prvi temelji ove vinske kuće, a do danas se ta obiteljska tradicija uspješno prenosila s koljena na koljeno. Isprva skromna vinarija, danas je opremljena vrhunskom opremom koju prate moderne tehnologije, a sve to u kombinaciji s bogatim vinarskim i vinogradarskim iskustvom omogućuje proizvodnju vina visoke kvalitete.

Na vinogradima obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Pilato smještenog u sjeverozapadnoj Istri, zasađene su vrhunske autohtone istarske sorte poput Malvazije, Terana i Muškata, ali i kvalitetne strane sorte kao što su Chardonnay, Pinot bijeli, Sauvignon te Cabernet Sauvignon. Upravo je briga oko vinograda ono na što stavljamo poseban naglasak jer smatramo kako temelj za svako vrhunsko vino dolazi prije svega iz tla, odnosno trsa vinove loze, koju valja njegovati, baš kao i konačan proizvod – vino.

Ovdje u vinariji Pilato vino proizvodimo samo od kvalitetnog uroda grožđa kojeg prerađujemo u strogo kontroliranim uvjetima, a potom slijedi odležavanje u posebno opremljenim podrumima, odnosno bačvama ukupnog kapaciteta većeg od 100,000 litara.

Vina s potpisom obiteljske vinarije Pilato pružaju osjećaj ugode, senzacije, ali i određenu dozu elegancije te besprijekornu kakvoću na kojoj osobito inzistiramo.